در چندسال اخیر حملات برروی سیستم عامل هایی همچون ویندوز، اندروید، لینوکس و مک افزاریش چشم گیری داشته است.
هند در میان 7 کشور آسیب پذیر به باج افزار در حملات مختلف برروی ویندوز، اندروید، لینوکس و مک میباشد.
بر اساس گزارش SophosLabs 2018 Malware Forecast دو روش از حملات اندروید در حال ظهور هستند که عبارتند از روش قفل کردن گوشی بدون رمزنگاری داده و روش قفل کردن گوشی همراه با رمزنگاری داده
Dorka Palotay محقق امنیتی شرکت SophosLabs بیان نمود: "باج افزارها تبدیل به پلتفرم شدهاند. هدف اصلی عموم باج افزارها سیستم عامل ویندوز میباشد. در این سالها SophosLabs بررسی نموده است که تعداد حملات رمزنگاری برروی دستگاههای مختلف در حال افزایش در سراسر دنیا میباشد."
باج افزار WannaCrypt که در ماه می 2017 متوقف شد، بزرگترین حمله باج افزاری بود که سیستمهای کاربران را آلوده و به مدت طولانی پیشرو بود. این باج افزار اولین بار در اوایل 2016 مشاهده گردید. براساس آمار حاصله از SophosLabs باج افزار WannaCrypt 45.3 درصد از کل باج افزارها را شامل میشود.
Palotay همچنین اضافه نمود: "اولین بار این باج افزار با مشخصات کرم مانند مشاهده گردید که به گسترش هرچه سریعتر WannaCrypt کمک میکرد. این باج افزار از یک آسیب پذیری مرسوم در سیستم عامل ویندوز استفاده میکرد تا کامپیوتر قربانیان را آلوده کند."
باج افزارهای اندروید نیز از سوی دیگر مجرمان اینترنتی را به خود جذب کردند. براساس گزارش SophosLabs، شمار حملات کاربران Sophos که از دستگاههای اندروید استفاده میکنند در هر ماه 2017 رو به افزایش است. یکی از دلایلی که مجرمان اینترنتی از باج افزارهای اندرویدی استفاده میکنند جمع کردن پول میباشد.
Sophos همچنین بیان نمود که: "مهم است بدانیم که اکثر باج افزارها از مکانهایی خارج از Google Play market کشف میشوند. به همین دلیل بسیار مهم است که شما از کجا برنامهها را دانلود میکنید". وی همچنین بیان نمود که تهیهی نسخهی پشتیبان به صورت منظم از دستگاهها برای بازگرداندن فایلها رمز شده مهمترین امری است که کاربران باید رعایت کنند.